Személyszállító kocsik

A személyszállítókocsik közül egy „vezérlőkocsi” érkezett a BaumannFeldbahn cégtől, amely alapján további 3 vezérlőkocsi és 8 személyszállító kocsi épült. A vonatok mozdony+vezérlőkocsi+2 személyszállító kocsiból álltak össze. Befogadóképessége 12 gyermek. A kocsik alapvetően gyermekek szállítására készült, azonban a növekvő felnőtt utazóközönség kiszolgálása érdekében sorozatos kísérletek folytak egy teljesen új konstrukciójú, biztonságos személyszállító kocsi megvalósítása érdekében.

A kísérletek eredményeképpen 2014-ben elkészül az első Jacob-s forgóvázas, 4 kocsiból álló szerelvény. Szélesebb ülésekkel, a forgóvázak duplarugózással, amelynek köszönhetően nyugodt futással rendelkeznek. A szerelvénnyel egyszerre 28 gyermek szállítható.

Az új szerelvény beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így 2016-ban újabb Jacobs forgóvázas szerelvények készültek. Egy 4 kocsi, amely kiegészült egy vezérlőkocsival, ezáltal ténylegesen 5 kocsis. Továbbá kettő darab, 2 kocsis szerelvény. A 4+1 kocsis szerelvény befogadóképessége szintén 28 gyermek, a 2 kocsis szerelvényé pedig 14 gyermek. Tovább növelve a biztonságot, a szerelvények légfékkel kiegészülve épültek, amelyet az első szerelvény is megkapott. Ezáltal sűrített levegővel a vonatott is fékezzük, jelentősen rövidítve a fékutat. Az újabb kocsiknak köszönhetően a 10 éven keresztül közlekedő „kis kocsik” a normál forgalomból kivonásra kerültek. A négy szerelvényből kettő megőrzésre, rendkívüli alkalmakra, kettő pedig szétbontásra került. Az egyik szétbontott kocsi alváza azonban üzemi célú járműként hasznosításra került, gyomírtókocsiként.

2021-ben az épülő Mk49-es mozdonyhoz hozzá illő kocsik tervezése kezdődött meg, méghozzá az 1950-es évektől gyártott nyitott peronos Cax kocsik mérethelyes modellje, amelyek kivitelezési szempontból jelentősen eltérnek a korábbi járművektől, ugyanis rendelkeznek oldalfallal, így sokkal biztonságosabbak. Az oldalfalak fizikai védelmet biztosítanak, hogy az utas menetközben letegye a lábát, veszélyesen kihajoljon, vagy esetleg leessen a vonatról.