Idén újra vár kicsit és nagyot egyaránt a dm Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban. Május 28-én és 29-án minden a gyerekeknek és a gyerekekről szól. Koncertek, bábelőadások, interaktív programok, közlekedésbiztonsági bemutatók és edukációs játékok fogják szórakoztatni a látogatókat.

A számtalan izgalmas program, koncert és nem utolsó sorban a sok-sok élmény emlékezetes pillanatokat varázsol mindenki életébe, és a nap végén a gyerekek arcáról letörölhetetlen mosollyal a szülők elkönyvelhetik, hogy „Csodás napunk volt”!

Az esemény színpadán mindkét nap közkedvelt és nívós előadók biztosítják a minőségi szórakozást, így például:

 

Időpont SZOMBAT (05.28.) VASÁRNAP (05.29.)
11:00 Halász Judit Rutkai Bori Banda
12:00 NemAdomFel együttes NemAdomFel együttes
13:00 Kalap Jakab Bábkoncert Fabula Bábszínház
14:00 Jóga Jóga
15:00 Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zabszalma együttes

 

A színpadi programok mellett számos edukációs, interaktív, szórakoztató program várja a családokat a Vasúttörténeti Park teljes területén.

KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI PROGRAMOK

Közlekedésbiztonsági programok célja, hogy a gyermekek már egészen kicsi kortól játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti-, és a kerékpáros közlekedés alapszabályait.

A Közlekedésbiztonsági területen többek között a Kresztergom csapatának szakmai közreműködésével üzemel majd a Continental Mini KRESZ Park, ahol a résztvevők egy rövid KRESZ oktatáson vehetnek részt, majd a kis elektromos autók volánja mögé ülhetnek és egyedül vezethetnek!

A kerékpározás szerelmeit ügyességi bringa pálya, valamint vicces és trükkös eszközök várják, így például akár turmixolni is lehet tekerés közben.

A helyszínen „testközelből” megtekinthető majd rendőrautó, tűzoltóautó, sőt egy teljes műszaki mentéshez használt szakfelszereléssel ellátott katasztrófavédelmi gépjármű is.

Május 28-án, szombaton tartja az ORFK – ’Közlekedik a család’ elnevezésű versenyét, ahol a gyakorlati és elméleti verseny keretében szeretnék a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egyidejűleg ráirányítani a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Céljuk a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás.

EDUKÁCIÓS ÉS INTERAKTÍV ÉLMÉNYPROGRAMOK:

dm Nap gyermekei UV-roadshow aktivitás: A dm Nap gyermekei társadalmi felelősségvállalás programjában évek óta hívja fel a figyelmet a napvédelem fontosságára, különösen gyermekkorban. Játékos feladatokon keresztül közelebb hozzák a napvédelem témáját a legkisebbekhez.

dm színtanácsadás: A dm és a Sminkműhely közösen egy olyan színtanácsadással várja a hölgyeket, akiket érdekel, hogy milyen színtípusba tartoznak, illetve milyen smink és milyen színű ruhatár áll jól nekik.

dmBio termékekből kóstoltatás – Ízelítőt adunk a dm egészséges élelmiszereiből, nassolnivalóiból. Ízlelőbimbókat megmozgató élmény vár mindenkire!

dm babapihenő: Egy hely, ahol a legkisebbek is jól érezhetik magukat. Színezőkkel, játékokkal és persze szoptatósarokkal is várják a családokat. Amíg a baba játszik, addig a szülők a dm active beauty sarokban, a dm applikációkkal ismerkedhetnek.

Mimó és Csipek környezetvédelmi játékok és kézműves foglalkozás: A Bábozd Zöldre Egyesület két főhőse, Mimó és Csipek és barátaik a mindennapi tevékenységeken keresztül mutatják meg a környezeti és természeti értékek fontosságát és az egyéni cselekvés jelentőségét, óriás társasjátékok segítségével tudhatjátok meg, mit tehettek Ti magatok Földünk egészségéért! Mimó és Csipek a gyerekekhez hasonlóan mindenre kíváncsiak, folyton kérdeznek, és újabbnál újabb kalandokba keverednek. Hozzák magukkal a már nem használt, kinőtt zoknikat, amelyek zoknibáb formájában új életre kelhetnek!

Jógakaland: Ezen a varázslatos helyen izgalmas kalandok, sok mozgás és kacagás vár a gyerekekre Képzett gyerekjóga oktatók segítségével a kicsik meséken keresztül kezdenek el megismerkedni egy-egy izgalmas jógapózzal, és azok pozitív testi-lelki hatásaival. Emellett mindkét nap 14 órától a színpadon jógaórát is tartanak!

dm Csillámtetoválás

Mobil kalandpark 4 állomással! Ha szeretjük a kalandparkok hangulatát és a kihívásokat, melyek ott várnak ránk, de nincs a közelünkben egy sem, akkor ne habozzunk és látogassunk el a dm Gyereknapra, ahol ezt is ki lehet próbálni! A mobil kalandpark akadálypályáin, kötelekkel rögzítve és sisakban, biztonságosan teheti mindenki próbára a bátorságát és ügyességét. A különböző mászós akadályok leküzdése mindenkinek pazar élményt kínál.

Minden gyerek álma, a csúszdás ugrálóvár. A gigantikus méretű Aladdin palotájában a gyerekek nem csak csúszkálhatnak, de az óriási légvárban a felfújható akadályok között önfeledten ugrálhatnak is.

A Nickelodeon játszópark igazi programújdonságokkal, illetve a régi kedvenc ismerősökkel köszönti a gyerekeket: így például lesznek ugrálóvárak, Spongya Bob hamburgerezője, torztükör és memóriafal is.

Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért programhelyszínnel a szülőket és gondviselőket szeretné segíteni abban, hogy gyermekeik egészségesebbek legyenek, mindezt igazán izgalmas és játékos feladványok kíséretében, ami még a legkisebbek kedvét is meghozza a helyes táplálkozáshoz! A helyszínen szakképzett dietetikus tanácsát is kérhetik.

Az igazán játékos hangulatról a REGIO JÁTÉK programhelyszín fog gondoskodni, ahol társasjátékokat, illetve szabadtéri játékokat próbálhatnak ki a kíváncsi gyerekek és szüleik, illetve a legkisebbek arcfestést is kérhetnek.

A Babakötvény standjánál mindenki kipróbálhatja, hogy milyen úgy bringát tekeri, hogy közben áramot termel vele, sőt várakozás közben egy lemosható tetoválással is megajándékozzák.

A Detki Keksz idén is kapcsolódik a gyereknapi eseményhez, sőt újdonsággal, a Detkiokosjáték fejlesztő programjával, készségfejlesztő játékaival várja a gyermekeket, természetesen a sok finomság mellett.

Aki a sok érdekes program mellett kóstolna valami finomat, az mindenképp vegye célba a Pölöskei Szörp standját, ahol a legújabb ízeket kortyolgatva, akár rajzolgathat is a gyereksarokban.

A könyvek és az olvasás szerelmeseinek több helyszín is csábító lehet, így akár a Tessloff Babilon Kiadó standja vagy a Könyvmentorok Alapítvány sátra, ahol mesekönyvek vására, mesés beszélgetések, közös meseolvasás, meseíró-találkozó és könyvdedikálás, valamint egész napos barkácsolás és Kőszegi-Arbeiter Anita meseíróval közös meseszoknyás mesélés várja az érdeklődőket. Emellett az Áthidaló program munkatársai is játékos foglalkozásokkal és tájékoztató programokkal várják az iskolába készülő gyerekeket és szüleiket.

A NemAdomFel Alapítvány nem csak együttesével ad koncertet a rendezvényen, hanem kézműves foglalkozással, illetve érzékenyítő programokkal segít abban, hogy a gyermekek életkoruknak megfelelő ismeretekkel gazdagodva, vidám formában találkozzanak az emberek sokféleségével, elősegítve ezzel, hogy művelt, tapasztalt fiatalokká cseperedjenek.

Akik szeretik a zenét és a táncot, azok a színpadon kívül keressék fel az Orient-csarnokban állomásozó Just Dance programunkat. Szlogenük: „Csak táncolnod kell!” – különböző koreográfiákat leutánozva, játékosan vezet be minden érdeklődőt a tánc világába. Minél pontosabb egy mozdulat, annál több pontot kap a játékos. Egyszerre többen is játszhatnak, sőt versenyezhetnek egymás ellen, így akár egy egész család beállhat egy rövid, táncos összecsapásra!

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete kézműves foglalkozásokkal várja a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt.

Az Orient-csarnokban lehet majd megnézni és kipróbálni Európa vezető Flipper Múzeum 5 darab gépének egyikét. Igazi időutazás a szülőknek, újdonság a kicsiknek.

VR programokkal, sőt újdonságokkal is készülünk a kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt, így érdemes lesz ellátogatni ehhez a standhoz is.

Aki szereti a kisvasutakat, azoknak jó hírünk van! Egyrészt egész nap zakatol a kerti vasút a park területén, másrészt a gyermeknapi programok közül nem hiányozhatnak az erdei kisvasutak sem.

A hazai kis- és erdei vasutakat az állami erdőgazdaságokat képviselő ÉSZAKERDŐ Zrt. sátrában ismerhetik meg kicsik és nagyok. A standon erdei vasúti fejtörőkkel, kisvasutas játék terepasztallal, képkiforgatós táblával és kisvasút-szimulátorral várják vendégeiket a szervezők. A szimulátor az egyik legnépszerűbb erdei vasút, a lillafüredi pályájára viszi el a virtuális vonatozás iránt érdeklődő gyermekeket.

Aki gyakran jár a Vasúttörténeti Park rendezvényeire, ő már ismerősként köszöntheti a Kispöfögőket. Az idei gyereknapon is számos izgalmas játékkal és feladvánnyal várják a gyerekeket, így például színezőkkel, foglalkoztatókkal, puzzle-lel, élménypedagógiai programelemekkel, illetve vasúti kocsi összeállító versennyel.

Aki finom falatokra vágyik, az keresse a Fruit Sticks hostesseit, akik ízletes, 100% gyümölcsből készült gyümölcsrudacskákkal lepik meg a kicsiket.

Ha már finomságok, akkor idén is igazi gasztro-udvar és az Utasellátó Kávézó várja a családokat: kapható lesz meleg egytálételek, hamburger, hot-dog, burgonya-spirál, Nissin levesek, waffel, Ice’n’Go!,  kürtöskalács, finom kávé, így akár egész nap el lehet időzni a Vasúttörténeti Parkban, anélkül, hogy gyomrunk korgása megzavarná a hangulatot.

Természetesen a Vasúttörténeti Park interaktív vasúti programjai is elérhetőek lesznek, így a közkedvenc kerti vasút, hajtány, lóvasút, gőzmozdony-vezetés, illetve a csajka sínautó.

Érkezzen a rendezvényre Nosztalgia különvonattal!

Az idei gyermeknapon nosztalgia különvonatok indulnak a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba. A szerelvény két nosztalgia motorkocsiból és egy fapados személykocsiból áll. A körülbelül húszperces vonatutak menetrendje úgy lett kialakítva, hogy az érdeklődők kényelmesen elérjék a Vasúttörténeti Park gyermeknapi koncertjeit. Az egyirányú menetjegyekkel az utasok beléphetnek a Vasúttörténeti Parkba, valamint az utazás napján egy alkalommal díjmentesen utazhatnak a kerti vasúton. Vissza irányban külön válthatók meg a vonatjegyek. Mindkét nap 3-3 nosztalgia járat közlekedik a Parkba. A különvonatokkal kapcsolatos további információkért keressék a MÁV Rail Tours weboldalát!

A lista végére került az idei gyereknapi rendezvény legnagyobb újdonsága! Bár a Vasúttörténeti Park sajnos továbbra sem fogad kutyákat, azonban arra gondoltak a Szervezők, hogy a parkoló mellett kialakított külső programhelyszín tökéletes arra, hogy a kutyás- vagy kutyatartásban gondolkozó családoknak edukációs és interaktív programokat szervezzen. Vár minden érdeklődőt tehát a Purina Dentalife Kutyagoló program, ahol lesz kutyatartói kvíz és tanácsadás, így fizioterápia, kutyakozmetika, kutyasportok, egész napos kutyamegőrző/napközi szakképzett felügyelettel és persze Purina Dentalife fogtisztító jutalomfalat! A helyszínt a Wander Dogs Kutyaiskola ás -napközi fiatal és lelkes szakmai csapata segíti.

A rendezvényről hang- és képfelvétel készül. Minden résztvevő, aki a felvételeken feltűnik, csak a beleegyezésével nevesíthető, viszont semmilyen követeléssel nem élhet a felvétel készítőivel vagy a rendezvényszervezőkkel szemben. • A dm Gyereknap területén a rendezők írásbeli engedélye nélkül tilos bármiféle kereskedelmi- vagy reklámtevékenységet folytatni. • A dm Gyereknap rendezvényterületén történt balesetekért a rendezők felelősséget nem vállalnak. • A rendezvényt rossz idő esetén is, a Vasúttörténeti Park Orient-csarnokában megtartjuk. • A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk! • Kérjük, hogy vigyázzatok magatokra és egymásra!

Média támogatóink:

Támogatóink:

Együttműködő partnereink:

You cannot copy content of this page