Történelmi Magyar Vasúti Kultúráért Egyesület

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

A Történelmi Magyar Vasúti Kultúráért Egyesület azért jött létre, hogy a letűnt korok vasúti közlekedéséből ízelítőt adjon a mai kor emberének. Ízelítőt olyan mozdonyokkal, melyek a maguk idejében a rájuk kirótt vontatási feladatokat maradéktalanul teljesítették, mégis méltatlanul a feledés homályába merültek.

Elsődleges célunk a még meglévő, főként mozdonyok megőrzése, lehetőségekhez mért teljes körű felújítása és alakalomszerű használatuk olyan vontatási feladatkörben, melyre tényleges üzemidejük alatt is sor kerülhetett. Lehetőséget biztosítani nyílt napok keretében minden – civil és vasutas – érdeklődőnek a vasúti járművek megismerésére azok különböző üzemállapotának tényleges bemutatásával. Feladatunk továbbá a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltését szolgáló vasúti kulturális programok szervezése, lebonyolítása. A vasúti járművek felkutatása és állapotuk megőrzése.

Az Egyesület kulturális és oktatási tevékenység keretein belül elsősorban olyan személyeket tömörít, akik érdeklődnek a vasúti közlekedés iránt. Az egyesület népszerűsíti és ismerteti a vasúti közlekedés iránt érdeklődők körében a vasúti járművek történetét. Rendezvényeket szervez, amelyeken az egyesület tagjain kívül más személyek is részt vehetnek.

http://tmvke.hu

www.facebook.com/trumanklub