Oldtimer Show 2018

 A 2018-as Oldtimer Show új kiállítási anyaggal várja a látogatókat a Magyar Vasúttörténeti Parkban! 

Ezúttal minden eddiginél nemzetközibb lesz a felhozatal, hiszen 11 országból érkeznek Budapestre az oldtimer gyűjtők, hogy bemutassák féltve őrzött kincseiket, ráadásul oldtimer restaurátor cégek is bemutatkoznak a rendezvényen. Ritka példányok is kiállításra kerülnek, például egy Mercedes Special Roadster, egy Bugatti sportautó, fakerekű antik autók, és 100 évesnél öregebb motorkerékpárok. A keleti blokk gyártmányairól sem feledkeznek meg: megtekinthetőek a 30-as évek Praga modelljei, a KGST éra nosztalgia autói, a Volga taxi, és a Moszkvics rendőrautó is. Bemutatják Magyarország legkevesebb km-t futott, eredeti állapotú Ladáját is, melyben mindössze 493 km van. Az autókon és a motorokon kívül buszok, teherautók, traktorok, stabil motorok, gőzmozdonyok és vasúti kocsik is bemutatásra kerülnek. A kiállítás érdekessége, hogy minden járműtípusból csak egy-egy darabot mutat be, ám a járművek száma így is közel 500 db! A kiállítás három napja alatt egy Datsun veterán sportautót építenek össze a restaurátorok a látogatók szeme előtt, amit percenként készített fotókkal is dokumentálnak, így a rendezvény végére a teljes építési folyamat megtekinthető lesz. Az autózás őskorából egy igen érdekes darabot, Henry Ford első robbanómotoros járművét, az 1896-os Ford Quadricycle mutatnak be. 

 

Érdemes lesz idén is családostól érkezni a Vasúttörténeti Parkba, hiszen több díjmentes gyerekprogram vár a gyerekekre: állatsimogatók, népi játszótér, ahol 40 féle népi játékot próbálhatnak ki, valamint légvár és légcsúszda. Kipróbálhatóak a régi idők mezőgazdasági termelőeszközei is: kukoricamorzsoló, daráló, tökpucoló. A megéhező vendégeket Gasztro utca várja, ahol a napi első ezer látogatót Sápi gyümölcsbor kóstolóval várják, a Csabai Tájház múzeumban pedig megkóstolható a világhírű Csabai Kolbász is. 

További programok a rendezvény ideje alatt: Kalandjárók Kiállítás, Kézműves Vásár, Oldtimer Találkozó és Tuningautó Kiállítás, Retro tuningautó bemutató. A füves területen veterán traktorokat lehet működés közben megcsodálni, az oldtimer harckocsikra pedig a parancsnokok engedélyével fel is lehet mászni. A hétvégén a Vasúttörténeti Park interaktív programjai is üzemelnek: a sínautó, a lóvasút, a hajtányozás, a kerti vasút és egy felfűtött gőzmozdony is kipróbálható. Az interaktív programok térítéskötelesek. 

A rendezvény teljes ideje alatt ingyenes a parkolás a Vasúttörténeti Park parkolójában, de a díjmentes Fesztiválbusszal is érkezhetnek a látogatók. A Fesztiválbusz a Nyugati Pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között szállítja az Oldtimer Show utasait.

FIGYELEM! A Vasúttörténeti Park környékén az utcákban a parkolás fizetős! 

A Vasúttörténeti Park természetesen vasúton is megközelíthető, az esztergomi vonalon a ”Vasútmúzeum” megállónál kell leszállni.

Jegyek elővételben válthatóak az ismert jegyirodákban, és online. A helyszínen készpénzen kívül bankkártyával, SZÉP kártyával és Erzsébet Utalvánnyal lehet fizetni.

 

 

Hivatalos információk a rendezvényről a www.oldtimershow.hu weboldalon éswww.facebook.com/oldtimershow Facebook oldalon!