Mikulás Expressz

MIKULÁS EXPRESSZ INDUL A NYUGATI PÁLYAUDVARRÓL A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBA

2019. DECEMBER 6-ÁN, 7-ÉN ÉS 8-ÁN

FIGYELEM, BESZÁLLÁS!

MIKULÁS EXPRESSZ INDUL IDÉN IS A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBA

Idén a Nickelodeon és a Vasúttörténeti Park közösen jegyzi majd a már közel 20 éves eseményt, a Mikulás Expresszt! A karácsonyi díszekbe öltözött gőzös idén decemberben is végig pöfög a Nyugati pályaudvart és a Vasúttörténeti Parkot összekötő útvonalon, ebben az évben is az egyik legkülönlegesebb Mikulás programot ígérve a családoknak.

A Mikulás Expressz nem csupán a közel két évtizedes töretlen népszerűsége, de egyedi megvalósítása miatt is vált az egyik legizgalmasabb családi programmá hazánkban. Évről évre egyre népszerűbb a program, amelyet idén a Nickelodeon csatornával közösen valósít meg a Vasúttörténeti Park.

Valódi mesevilágot varázsolnak a gyerekek számára, ráadásul egy programon belül egyszerre nyújtja az utazás élvezetét, egy remek koncert hangulatát és persze az autentikus Mikulás – élményt! Idén az esemény december 6-tól 8-ig, péntektől vasárnapig tart majd.

Már tradíció, hogy a vonat a Nyugati pályaudvartól indul, úticélja pedig a Vasúttörténeti Park, ahol Kőhalmi Ferenc varázslatos interaktív műsora várja a gyerekeket, no és persze Mikulás elmaradhatatlan manói!

A hangulatot természetesen maga a Mikulás látogatása koronázza meg, aki szebbnél-szebb csomagokat oszt majd ki a gyerekeknek. Az év egyik legkiemelkedőbb, és legsokoldalúbb gyermekműsora rengeteg interaktív és kézműves programot tartogat, amelyek mellett a meglepetések sem maradhatnak el.

Idei újdonság, hogy a rendezvény ideje alatt a méltán népszerű kerti vasút is üzemelni fog, sőt a vendégek ingyenesen ülhetnek fel rá és zötyöghetnek egy kört a szép téli tájban gyönyörködve.

A Mikulás ünnepségeken minden felnőtt kicsit gyerekké válik, mindenki átérzi az önfeledt öröm és játék hangulatát. Örülök, hogy a Mikulás Expresszt minden évben megvalósíthatjuk, hiszen számunkra is inspiráló a sok mosoly és a boldog családok látványa. Bízom benne, hogy az idei program is népszerű lesz a gyermekek és felnőttek körében egyaránt!” – mondta Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park parkvezetője.

A Mikulás Expressz indulási időpontjai:

I. Előadás: december 6. péntek délelőtt (FIGYELEM! Csak óvodai és iskolai csoportoknak!)

Vonat indul a Nyugatiból: 9:55 Vonat visszaindul a Parkból: 13:03

II. Előadás: december 6. péntek délután 

Vonat indul a Nyugatiból: 14:25 Vonat visszaindul a Parkból: 17:26

Erre a vonatra személyesen is lehetőség van még korlátozott számban jegyet vásárolni a Vasúttörténeti Park irodaépületében található főpénztárban hétfőtől-péntekig 9 és 16 óra között. Kérjük, vásárlási szándékukat mindenképpen jelezzék előre Kiss Enikő kolléganőnknek a kiss.eniko@vasuttortenetipark.hu e-mail címen, vagy telefonon a 06 70 778-9850 telefonszámon! 

III. Előadás: december 7. szombat délelőtt     Erre a vonatra minden jegy elkelt!

Vonat indul a Nyugatiból: 9:55 Vonat visszaindul a Parkból: 13:03

IV. Előadás: december 7. szombat délután     Erre a vonatra minden jegy elkelt!

Vonat indul a Nyugatiból: 14:25 Vonat visszaindul a Parkból: 17:26

V. Előadás: december 8. vasárnap délelőtt     Erre a vonatra minden jegy elkelt! 

Vonat indul a Nyugatiból: 9:55 Vonat visszaindul a Parkból: 13:03

VI. Előadás: december 8. vasárnap délután      Erre a vonatra minden jegy elkelt!

Vonat indul a Nyugatiból: 14:25 Vonat visszaindul a Parkból: 17:26

A jegyek október 18-tól online megvásárolhatók a http://www.vasuttortenetipark.hu/hu/ex/MikulasExpressz2019 weboldalon, illetve október 18-a és október 27-e közötti időszakban a Vasúttörténeti Park nyitvatartási idejében, a főbejárati pénztárában.

Október 28. után a korlátozott számú kézi jegyértékesítés a Vasúttörténeti Park irodaépületében található főpénztárban történik hétfőtől-péntekig 9 és 16 óra között. Kérjük, vásárlási szándékukat mindenképpen jelezzék előre Kiss Enikő kolléganőnknek a kiss.eniko@vasuttortenetipark.hu e-mail címen, vagy telefonon a 06 70 778-9850 telefonszámon!  

A vonatjegyek ára felnőtteknek és gyermekeknek egységesen 3.990 Ft/fő. 

Sétálójegyek

A Mikulás Expressz előadásokra válthatók úgynevezett 'Sétálójegyek' is, amelyek a Vasúttörténeti Parkba történő belépésre, a Mikulás-műsoron való részvételre, és gyermekjegy esetén az ajándék Mikuláscsomag átvételére jogosítanak fel. A Sétálójeggyel is lehetőség van a kertivasúton egy kört utazni. Ilyen jeggyel a Mikulás Expressz vonatra felsztállni, utazni nem lehet!

A sétálójegyek ára felnőttek és gyermekek részére egységesen 2.990 ft/fő.

A sétálójeggyel a délelőtti előadás esetén 10:00 és 13:15 között, délutáni előadás esetén 14:30-tól 17:45-ig lehet a Vasúttörténeti Park területén tartózkodni.