Közlekedésbiztonsági Nap Gyermekeknek

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

 

 

NEM LEHET ELÉG KORÁN ELKEZDENI… 

EGY NAP A BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉSÉRT!

VIII. KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI NAP - ÉLET ÚTON CSALÁDI NAP – OBB RAJZPÁLYÁZAT DÍJÁTADÓ

 

A Vasúttörténeti Park június 14-én nyolcadik alkalommal rendezi meg a Közlekedésbiztonsági Napot, azzal a céllal, hogy a gyerekek már egészen kicsi kortól, játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti-, a kerékpáros- és a tömegközlekedés alapszabályait.

A Közlekedésbiztonsági Naphoz szakmai partnerként csatlakozott a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a GRSP Magyarország Egyesület, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a BKV Zrt. is, így a gyermekek játékos közlekedésre felkészítését komoly szakmai csapat segíti június 14-én, vasárnap. A Park interaktív programjain túl, lesz kerékpáros ügyességi pálya, valamint 13 órától NOHAB mozdony és egy hungarocell autó szimulált ütközésének bemutatója.

A gyermekek – a Közlekedéstudományi Intézet szakembereinek segítségével - a Park területén kipróbálhatják az Élet Úton KRESZ pályát, amely kifejezetten a kicsiknek kitalált közlekedésbiztonsági játszótér. A legügyesebbek különböző ajándékokat is nyerhetnek.

15 órától a HandaBanda zenekar mutatja be legújabb, közlekedési témájú dalait a Park színpadán, illetve vasutas kvízjáték keretében számos ajándékkal kedveskedik a legkisebbeknek a Vasúttörténeti Park is.

A GRSP Magyarország Egyesületnek köszönhetően a kerékpáros ügyességi pályáján a gyerekek nem csak próbára tehetik képességeiket az egyensúlytartásban, a kormányzásban, a megfelelő sebesség megválasztásában, de könnyedén be is gyakorolhatják a kerékpár biztos kezelését. Szintén a GRSP Magyarország jóvoltából egy vasúti kocsiban szemléltetett láthatósági programmal is megismerkedhetnek az érdeklődők.

A BKV Zrt. sátrában a nagyobbak kvízt tölthetnek ki a helyes és biztonságos közlekedésről, maketteketkészíthetnek a BKV járműveiről. A legkisebbek játékos formában, egyedi kifestőkön keresztülismerkedhetnek meg a közlekedés szabályaival.  

Ezen a napon a BRFK jóvoltából rendőrségi járműbemutatót, azaz rendőrautót és rendőrmotort is megtekinthetnek az érdeklődők.

 ROSSZ IDŐ ESETÉN SEM MARAD EL A RENDEZVÉNY, EBBEN AZ ESETBEN TÖBB PROGRAMELEM A FEDETT ORIENT-CSARNOKBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE!

2015. június 14. 14:00:  Várból a Parkba - bringázz egy egyenlőbb világért!  -rendhagyó múzeumlátogatás bebiciklizés, biciklitúra a BTM-ből a Vasúttörténeti Parkba a Magyar Kerékpárosklub közreműködésével .

A programon 16 éves kortól lehet részt venni.

Jelentkezés: kapcsolat@mail.btm.hu