IX. Európai Kerti Vasutak Találkozója

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja

  

Az  bemutatja:

IX. Európai Kerti Vasutak Találkozója 

a Magyar Vasúttörténeti Parkban

2015. augusztus 22-23.

 

"Ahol kicsiny gőzmozdonyok zakatolnak, ott van a Vasúttörténeti Park"

Utazz a kis NOHAB mozdony mögött!

 

 Augusztus harmadik hétvégéjén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Parkban, idén az M2 gyerekcsatorna támogatásával.

 A rendezvény minden évben nagy sikert arat a látogatók körében, ugyanis a környező országok dízel- és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán. Az idei rendezvény nagy újdonsága a híres NOHAB mozdony kicsinyített mása, melyet a Vasúttörténeti Park dolgozói készítenek el a találkozóra. A kismozdony hűen utánozza az eredeti nagy NOHAB-ot, csak kerti vasút méretre szabva.   

A program különlegessége, hogy a kismozdonyok mögé fel is ülhetnek a gyerekek és szüleik, és körbe utazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát.

 Az Orient csarnokban különböző jellegű modellvasutak várják az érdeklődőket: mint például egy osztrák-magyar koprodukcióban felállított Dachberg terepasztal, egy amerikai rendszerű vasútmodell pálya és egy 18 m hosszú LEGO® kockákból épített terepasztal.

 A rendezvény főtámogatója, az M2 gyerekcsatorna sok színes programmal, igazi élményszigettel várja a kicsiket és szüleiket: a legbátrabbak a Hetedhét Gyerekhíradó műsorvezetőinek bőrébe bújva kipróbálhatják, milyen lehet híreket mondani vagy időjárást jelenteni, játszhatnak a TV Maci életnagyságú szobájában, sőt részt vehetnek jelmezes fotózásunkon, ahol Jelmeztárunk kincseibe bújva az egész család megörökítheti magát! Az M2 Élményszigeten sok szeretettel várja a látogatókat Süsü és a TV Maci is!

 Természetesen a kerti vasút és a fenti színes program kavalkád mellett a Park interaktív szolgáltatásai is kipróbálhatóak, így a látogatók utazhatnak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, a Csajka sínautóban, vagy kipróbálhatták erejüket a kézihajtányon.

 A rendezvény mindkét napon 10:00-18:00 óra között látogatható Budapesten, a Tatai út végén.

  

 További információk: www.vasuttortenetipark.hu és www.facebook.com/vasuttortenetipark.hu

 

Szállást adó partnerünk:

 

Szállás biztosító partnerünk