GYERMEKHÉTVÉGE

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

HA GYERMEKNAP, AKKOR VASÚTTÖRTÉNETI PARK! 
Május 28-án és 29-én, egész nap fergeteges gyermeknapi rendezvény 
 Május utolsó hétvégéje megint a gyermekeké! Ünnepeljük őket úgy, hogy a nap végén minden gyerkőc azt érezze, ez a nap csak róla szólt. 
Gyermekeknek ezen a hétvégén14 éves korig a belépés díjtalan!
 
Május 28-án, szombaton egész nap a Közlekedésbiztonság jegyében játszhatnak, kerékpározhatnak a gyerekek, vagyis a Park interaktív programjain túl (hajtányozás, utazás nagy dízelmozdonyon, kerti vasutazás, fordítókorongozás, modellvasút-vezetés) a következő tervezett programokra számíthatnak a látogatók:
„Élet-Úton” KRESZ Park a KTI üzemeltetésében, „Látni és Látszani” interaktív kiállítás egy vasúti vagonban a GRSP Magyarország jóvoltából, a „Holttér veszélyének bemutatása” egy SHELL tanker kamionnal, „Mini KRESZ Park” KRESZ oktatással, "Gyermekbaleset megelőzési program", "Laikus elsősegélynyújtási oktató program", és persze az ügyesek különböző ajándékokat is nyerhetnek.
A nap csúcspontja 11:00 órakor Halász Judit felejthetetlen koncertje lesz. A délután érkezőket 14:00 órakor az Aranyudvar Mesezenekar fellépése szórakoztatja majd. 
 
Május 29-én, vasárnap is csak a gyerekeké a Vasúttörténeti Park, ugyanis minden a játékról és a szórakozásról szól majd, melyet az Alma Zenekar 15:00 órakor kezdődő koncertjével is garantálunk.
Nincs más hátra, mint ott lenni a Vasúttörténeti Park Gyereknapján és mókázni, kacagni kifulladásig!
 
 A koncertek megtekintéshez 14 éves kor felett az egyszeri belépőjegyet (Felnőtt: 1600 Ft/fő, Nyugdíjas: 900 Ft/fő, Vasutas: 1100 Ft /fő) kell megváltani. 14 éves kor alatt ezen a hétvégén díjtalan a belépés.
Javasoljuk, hogy - elkerülve a hosszas sorban állást - a belépőjegyet és az interaktív programjegyeket vegyék meg előre a www.vasuttortenetipark.hu honlapon keresztül, a webáruházban.
Várunk minden gyermeket május 28-án 9:00-18:00 és 29-én 09:00 és 17:00 óra között Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkjába, a Vasúttörténeti Parkba!
Ünnepeljünk együtt! 
 
Partnerünk, a „MÁV Nosztalgia– Élmények útján!” ajánlata:

Időutazás Gőzfelhős Különvonattal - 170 éves a Budapest-Vác vasútvonal alkalmából

2016. július 15. 

Július 15-én lesz 170 éve, hogy felavatták a Pest és Vác közötti vasútvonalat. Ebből az alkalomból gőzfelhős különvonat indul július 15-én Budapest-Nyugati pályaudvarról.

Akik felszállnak a Vácra induló jubileumi nosztalgiavonatra, reformkori időutazásban lehet részük: gőzmozdony vontatta szerelvényben a legszebb muzeális kocsikban utazhatnak.

A Vácra érkező utasokat fúvós zenekar fogadja a barokk kisvárosban. A reformkort utcaszínházi előadásokkal, rikkancsokkal, fröccsös-boros-sörös mulatozással és utcatárlattal, táncházzal és jelmezversennyel idézik meg. Az érdeklődők megtekinthetik Vác nevezetességeit, köztük a püspöki palotát és az ország egyetlen diadalívét, amelyet 1764-ben emeltek Mária Terézia látogatása alkalmából. A Kúria középkori épületének pincéjében bortörténeti kiállítás látogatható, a földszinten Sajdik Ferenc karikatúrái idézik fel a város történetének fontos pillanatait. A gasztronómia sem marad ki a középkort megidéző forgatagból: a város éttermei és cukrászdái 19. századi receptek alapján készített fogásokat kínálnak.

A jubileumi nosztalgia vonattal érkező vendégek különleges városbemutatón vehetnek részt ingyenesen.

Vác múzeumait nosztalgia vonatjeggyel kedvezményesen tekinthetik meg!

Részletes program, menetrend, árak: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/803