Gőzmozdony Parádé, Étkezőkocsi Találkozó és Szakmai Fotópályázat

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

 

100 tonnás vasparipák száguldása a Vasúttörténeti Parkban!

Utazási lehetőség igazi felfűtött gőzmozdonyon, parádés mozdonybemutató és étkezőkocsik gasztronómiai randevúja.

Kóstolja meg a versenyző étkezőkocsik kínálatát!

 Igazi nosztalgiázás gőzmozdonyokkal és étkezőkocsikkal!

A Gőzmozdonyok Parádéja keretében felfűtött gőzmozdonyok „mutatkoznak be” a fordítókorongon, majd játékos bemutatóval kápráztatják el a nagyközönséget.

Ezt követően - a korábbi évek tapasztalatai alapján - a látogatóknak lehetősége nyílik a gőzmozdonyon utazásra is 18:00 óráig.

 Az Étkezőkocsik Találkozóján magyarországi vasúti cégek konyhái versenyeznek egymással, majd megnyílnak a közönség részére, ahol a vendégek szolid árakon kóstolhatják meg a finom étkeket. A versenyző csapatok étlapja megtekinthető a Vasúttörténeti Park honlapján, és lehetőség van előzetes asztalfoglalásra is az étkezőkocsikba. 

Az Étkezőkocsi-verseny zsüritagjai:

A zsűri elnöke: Kovács László - a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, a La Fiesta Party Service tulajdonosa

A zsűri tagjai:

Vincze Lilla - EMeRTon-díjas énekesnő, szövegíró, az idén 30 éves jubileumát ünneplő Napoleon Boulevard zenekar énekesnője  

Jakabffy László - az esztergomi Prímás Pince szaktanácsadója, Gundel-díjas (2015.) „Konyhaművészet Mesterei Cím” birtokosa.

Pesti István - a PLATÁN RESTAURANT & CAFÉ Michelin-csillagos konyhafőnöke.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"CSATTOGÓ KERÉK A SÍNEKEN – VASÚTI JÁRMŰVEK, AHOGY ÉN LÁTOM!”

SZAKMAI FOTÓPÁLYÁZAT

2016. szeptember elsejétől CSATTOGÓ KERÉK A SÍNEKEN – VASÚTI JÁRMŰVEK, AHOGY ÉN LÁTOM!” néven szakmai fotópályázatot hirdet közös szervezésében a MÁV Zrt., MÁV-START Zrt., MÁV Nosztalgia Kft. és a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány. A nyertes fotókból kiállítást szervez a Vasúttörténeti Park október 25. és 30. között.

A Vasúttörténeti Park tavalyi „Vasúttörténeti Park, de csodás!”nyílt közönségű fotópályázat sikere után, idén három nagy vasúti céggel karöltve kínál lehetőséget a részvételre. A szervező bizottság pályázni hív minden 16. életévét betöltött vasútkedvelő és hozzáértő fotóst, aki szívesen megmutatná szakmai nézőpontját a számára különleges, érdekes vonatokról. Idei évben nem csupán a Magyar Vasúttörténeti Parkban található vasúti járművek, de a magyarországi vasúti forgalomban lévő vonatok szakmai fotója is beküldhető pályamunkaként. Mind a Parkban megtalálható műemlékek, mind a forgalomban lévő vonatok remek alanyként szolgálnak a magyar vasúti világ bemutatására. A pályázat célkitűzése, hogy olyan egyedi munkák szülessenek, melyek egyfelől a vonatok szépségét, másfelől pedig a fotós szakmai hozzáértőségét és vonatok iránti érdeklődését is kifejezik.

A fotópályázatra szeptember 1 – október 16-a közötti időszakban lehet nevezni a magyarvasuttortenetipark@gmail.com email címre elküldött, minimum 1 MB és maximum 5 MB nagyságú, JPG formátumú képpel. A beérkezett képekből a Vasúttörténeti Park kiállítást szervez október 25. és 30. között. A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkák közül az első három helyezettet értékes nyereményekkel díjazza, többek között belföldi szállással, éves Park belépővel, vonatjeggyel Ausztriába és Élményvonat utazással a bécsi Adventre.

További információ: www.vasuttortenetipark.hu