Gőzmozdony Matiné és Jubileumi Járműbemutató

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

GŐZMOZDONY MATINÉ ÉS JUBILEUMI JÁRMŰBEMUTATÓ

MÁJUS 13-14. szombat-vasárnap (10:00-18:00)

Most hétvégén működő gőzmozdonyokat láthatnak és próbálhatnak ki a látogatók a Vasúttörtneti Parkban! 

 Ha szeretné gyermekének megmutatni milyen egy igazi, füstölgő gőzmozdony, akkor ne hagyja ki május 13-án és 14-én a Vasúttörténeti Parkot, ahol egész napos Gőzmozdonyos Matiné várja a családokat. 

A kiállított és a befűtött járművek 11:00 és 14:00 órakor látványos parádé keretében felvonulnak a fordítókorongra, ahol körbe fordulva mutatkoznak be, miközben sok érdekességet tudhatunk meg róluk. A bemutató előtt és után lehetőség van gőzmozdonyon utazni is, melyet mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen nem mindennapi élmény ezeknek a tekintélyes méretű vasparipáknak a „konyhájára” lépni, és működés közben közelről is megnézni. Az esemény keretében bemutatkoznak az ünnepelt évfordulós járművek is.

Ezen a hétvégén az érdeklődők utazhatnak majd a kerti vasúton, a lóvasúti kocsin, kipróbálhatják többek között a hajtányozást, a modellvasút-vezetést, sőt a Csajka sínautót is.

Várunk minden érdeklődőt!

 

Partnerünk ajánlata:

Gőzfelhős Koronázási különvonat Gödöllőre június 10-én

Koronázási különvonat indul június 10-én szombaton, Budapest-Nyugati pályaudvarról Gödöllőre, a Koronázási Hétvége alkalmából. Gödöllő városa ezen a hétvégén ünnepli Ferenc József és Erzsébet királyné megkoronázásnak 150. évfordulóját.

A különvonat utasai köszöntik "Sisit és Ferenc Józsefet" a Nyugati pályaudvar Királyi Várótermében. Ünnepélyes fúvószenekar kíséretében a "királyi pár" a Koronázási vonat egyik exkluzív párnás fülkéjében utazik Gödöllőre. Ebből az alkalomból gőzmozdony által vontatott, muzeális kocsikból álló szerelvény közlekedik, mely a korabeli Királyi Vonat hangulatát idézi. 

program-link: http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/859

Részvételi jegyek elővételben válthatók!

MÁV Nosztalgia Jegyiroda – Budapest-Nyugati pu. (10. vágánya mellett)

Tel.: +36 1 269-5242,   Honlap: www.mavnosztalgia.hu