Gőzmozdony Matiné

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

GŐZMOZDONY MATINÉ A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN

Igazi füstölgő, pöfögő gőzmozdonyok bemutatója június első hétvégéjén!

 

Ha szeretné gyermekének megmutatni milyen egy igazi, füstölgő gőzmozdony, akkor ne hagyja ki június 7-én és 8-án a Vasúttörténeti Parkot, ahol egész napos Gőzmozdonyos Matiné várja az egész családot.

A kiállított és befűtött járművek délben és 14:30 órakor látványos parádé keretében felvonulnak a fordítókorongra, ahol körbe fordulva mutatkoznak be, miközben sok érdekességet tudhatunk meg róluk. A bemutató előtt és után lehetőség van gőzmozdonyon utazni, melyet mindenképp érdemes kipróbálni, hiszen nem mindennapi élmény ezeknek a tekintélyes méretű vasparipáknak a „konyhájába” belépni, és működés közben közelről is megnézni.

A rendezvény első napján, június 7-én, szombaton vendégeskedik a Parkban a szlovák „Albatros” mozdony is, melyet a legszebb, 2. világháború után készült gőzmozdonynak tartanak Európában.

Mivel ezen a hétvégén minden a gőzösökről szól a vasúti élményparkban, így a kerti vasút is kis gőzmozdonyokkal üzemel. Az érdeklődők utazhatnak majd lóvasúti kocsin, kipróbálhatják többek között a hajtányozást, a modellvasút-vezetést, sőt a felújított Csajka sínautót is.

A sok gőzös mellett kint lesz Snoopy is a rendezvényen a MetLife Biztosító jóvoltából. Standjukon nem csak Snoopy-val, de számos más érdekességgel is találkozhatnak a családosok.

Nem hagyjuk ki a kicsiket és a szülőket sem ebből a mókás mulatságból! Kissebeket várja a Thomas klubsarok, ahol kreatív foglalkozásokkal szórakoztatják őket, sőt az ügyesek Thomas kitűzővel térhetnek haza.

Bővebb információ:

 www.facebook.com/vasuttortenetipark.hu