GOMBÓCPIKNIK és ÉLET ÚTON KRESZ-Park átadás

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

Tisztelt Látogatónk!

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Vasúttörténeti Park szombati programját:

 

A GOMBÓCPIKNIK NAPJÁN JÁTÉKOS KRESZ PARKKAL IS BŐVÜL A VASÚTTÖRTÉNETI PARK!

Május 31-én 11:00 órakor kerül átadásra a gyermekeknek kitalált közlekedési játszótér:

az ÉLET ÚTON KRESZ-Park.

A GRSP Magyarország Egyesület és a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. jóvoltából számos játékos, közlekedésbiztonsági feladat és aktivitás is várja a kisebbeket:

  • Traffic Games – autós tudásalapú vetélkedő,
  • Láthatósági program a vasúti kocsiban,
  • Bringapárbaj – két rögzített kerékpáron versenyzés,
  • szabályismereti tesztek.

Az ÉLET ÚTON KRESZ-Park a gyermekek méreteihez igazodva kialakított közlekedési játszótér, ahol a 12 év alatti gyermekek biztonságos keretek között gyakorolhatják a szabályos kerékpározást. Rendkívül fontos ugyanis, hogy az elméletben elsajátított ismereteket először egyszerű szituációkban, majd összetettebb közlekedési folyamatban tudják megélni és gyakorolni a kicsik, mindezt ellenőrzött körülmények között, még mielőtt a forgalomba kerülnek.

Május 31-e után, hétvégenként a Vasúttörténeti Parkba látogató gyerekek saját kerékpárral (max. 20” méretig), rollerrel, vagy kismotorral, szüleik segítségével gyakorolhatják a biztonságos közlekedést.

Fontos információ: A Vasúttörténeti Parkba behozott járművek csak a kijelölt KRESZ-Park területén használhatóak! Kérjük a Szülőket, hogy a használatot követően a járműveket a parkolóban található kerékpártárolóban, vagy az autóban helyezzék el. A Vasúttörténeti Park a behozott, saját járművekért nem vállal felelősséget. Megértésüket előre is köszönjük!

Bízunk benne, hogy az ÉLET ÚTON KRESZ-Park eléri célját és általa a gyermekek játékosan elsajátíthatjáka biztonságos közlekedést.

Gazdag programkínálattal várja a családokat most szombaton is: a Vasúttörténeti Park!