29. Budapesti Ásványbörze és Ékszerkiállítás és az Orient Expressz érkezése

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

MAGYAR VASÚTTÖRTÉNETI PARK

Európa legnagyobbinteraktívvasúti élményparkja

XXIX. BUDAPESTI NEMZETKÖZI ÁSVÁNYBÖRZE ÉS ÉKSZERKIÁLLÍTÁS

 augusztus 29-30-31. 9:00-18:00

Ékszerek, ásványok Madagaszkárról, Kínából, Afganisztánból, összesen több mint 15 országból!A tavalyi évben Közép-Kelet Európa legnagyobb ásványbörzéje lett a bányász napi hagyományokhoz kötődő börze a Vasúttörténeti Parkban, amely idén immár 29. alkalommal kerül megrendezésre.

A szervező Kőország Kft. hitvallása, hogy az 1946-ban az általános- és középiskolákban beszüntetett ásványtan oktatás miatt keletkező űrt, némileg pótolni tudják az ásványtani ismeretek terjesztése terén ezek a rendezvények. Lesz kincsmosás, kőkaszinó, sőt, az idei évben egy újdonság a kincses szikla, amelynek mogorva szelleme néha-néha ad valamicskét a hegy gyomrának kincseiből.

A börze minden helyszínén vásárolt felnőttjegyhez jár egy darab zseton, amivel a Kőkaszinó szerencsekerekének megpörgetésével, akár gyémántot is lehet nyerni. A családi jegyhez két darab kőkaszinó zseton jár.

A kiállítás mindhárom napon 9-18 óráig van nyitva. A látogatók természetesen a belépőjeggyel a Vasúttörténeti Park csodálatos mozdony és vasúti kocsi gyűjteményét is megcsodálhatják. A rendező Kőország Kft. facebook oldalán a legügyesebbek játékkal ingyenes belépőjegyeket is nyerhetnek.

 

A VENICE-SIMPLON ORIENT EXPRESSZ megtekintése

augusztus 31-én 12:00-14:00

A „Vonatok királya, a királyok vonata”… Párizs – Velence –Prága – Budapest – Isztambul.

Ez az Orient Expressz.

A múlt században az időt másképp számították. A vonat egy életforma volt, és ezek között is az Orient Expressz egy valódi különlegességet jelentett elegáns vagonjaival, titokzatosságával. Egy legenda, mely át- meg átszövi a vagonok kárpitjait, beleivódik a rózsa- és citromfa berakásokba. Az Orient Expressz egyet jelent Nabokov, Graham Greene és Agatha Christie nevével.

A mai luxusvonatban az eredeti vonat kelt életre, nemcsak díszeivel, eleganciájával, hanem hangulatában is, melyet az utasok a vonathoz méltó öltözködéssel és életformával tesznek még eredetibbé.

Ha mi magunk nem is utazhattunk a fénykorát élő Orient Expresszel, Agatha Christie tolla nyomán könnyűszerrel odaképzelhetjük magunkat a vonatóriás legendákkal teli, titokzatos világába.

Augusztus 31-én, vasárnap a 17 kocsiból álló Venice-Simplon Orient Expressz a Vasúttörténeti Parkba látogat, hogy a kíváncsi nézelődők szemügyre vehessék és egy rövid betekintés erejéig fel is kapaszkodhassanak rá. A legendás vonat egy szalon- és egy hálókocsija belülről is megtekinthető 12:00 órától 14:00 óráig.

Jó szórakozást kívánunk!

 

Partnereink ajánlatai:

Élményvonat indul szeptember 6-án a Szegedi Nemzetközi Halászlé Fesztiválra 


 

Az Élményvonat fedélzetén kényelmesen és hangulatosan utazhat a Szegedi Halfesztiválra. Az  étkezőkocsiban reggeli és vacsorázási lehetőség,  az Orfeum kocsiban zenés program várja az utasokat. Az Élményvonat Szegedre 7 óra 10 perckor indul a Budapest Nyugati pályaudvarról. Nagycsaládosok részére kedvezmény!

Jegyek elővételben kaphatók a MÁV Nosztalgia jegyirodájában:

Budapest, Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett (Tel.: +36 1 269-5242).További információ: www.mavnosztalgia.hu