XXXII. Budapest Show Nemzetközi Ásványbörze és Ékszerkiállítás

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

Esemény dátuma: 

2017.08.25. 09:00 - 2017.08.27. 18:00
MAGYARORSZÁG LEGNAGYOBB ÉS LEGLÁTVÁNYOSABB ÁSVÁNY- ÉS ÉKSZERKIÁLLÍTÁSA!
2017. agusztus 25-26-27.
Naponta 9-18 óráig.
  
 
 
Magyarország legnagyobb ásványbörzéje 10. alkalommal jelentkezik a Vasúttörténeti Parkból, ahol a 2007-es kezdéskor Gross Arnold Kossuth-díjas festőművész rézkarcait is bemutattuk. A kiállítás apropóját az adta, hogy az azóta elhunyt zseniális grafikus nem csak az ásványokat imádta, hanem csodálatos kismozdony gyűjteménye is volt. Így került az első Parkos börze szórólapjára Gross Arnold kisvonatos grafikája. A kiállítás népszerűsége minden képzeletet felülmúlt, a mester a sorban álló dedikálásra várók elöl néha megszökött, hogy ásványgyűjtő szenvedélyének hódoljon. E hosszú bevezetőt azért írtuk, mert Gross Arnold ugyan már nincs közöttünk, de az idei kiállításon művei ismét ott lesznek fia, Gross András - szerzői jogok örököse - közreműködésével. A 10. évfordulóra gazdag kiállítás várja Gross Arnold műveiből a látogatókat, akik nem csak megcsodálhatják,   hanem meg is vásárolhatják munkáit, könyveit és képeslapjait.

Nem mindennapi attrakcióra készül a börze: a kemény ásványok és kőzetek ehető változataiból rendezünk cukorkészítők és cukrászok segítségével bemutatót.
A 2017-es év ásványa a kvarc, kövülete a barlangi medve. Ezekre építve játékos foglalkozást tart a Magyar Földtudományi Társaság az ELTE hallgatói csapatával erősítve.
Persze legfontosabb, hogy hogy a Föld legtávolabbi országaiból, például Indiából, Pakisztánból és persze számtalan európai országból is érkeznek kiállítók. Az ásványgyűjtők és a kövületek szerelmesei, a kőékszerek imádói, vagy a drágakövet keresők is megtalálják számításukat, csakúgy, mint a kereskedők.
 
Természetesen az idén is működnek a köves játékok, a Kőkaszinó, a Kincsmosás, a Gyermek-kőszobrászat. Az egyre népszerűbb természetgyógyász bemutatók és reformétkek bemutatói is színesítik a programot.
Megszokott, hogy a legnagyobb magyar ásványmúzeumok: a Magyar Természettudományi Múzeum, az ELTE Ásványmúzeuma és a Miskolci Herman Ottó Múzeum szokás szerint bemutatják legújabb szerzeményeiket. 
 
    
Budapest Show
32. Nemzetközi Ásványbörze és Ékszerkiállítás a Vasúttörténeti Parkban
2017. augusztus 25-26-27. Naponta 9-18 óráig 1142 Budapest Tatai út 95.
 
Belépő:
felnőtt: 1.700 Ft
gyerek 4-18 éves korig: 800 Ft, 0-4 éves kor között díjtalan
nyugdíjas 1000 Ft
családi (2+2) 4.000 Ft
 

Belépőjegy: