X. Európai Kerti Vasutak Találkozója

Esemény dátuma: 

2016.08.13. 09:00 - 2016.08.14. 17:00

"Ahol kicsiny mozdonyok zakatolnak, ott van a Vasúttörténeti Park"

2016. augusztus 13–14. 

Augusztus második hétvégéjén tizedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

A rendezvény minden évben nagy sikert arat a látogatók körében, ugyanis a környező országok dízel- és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán. 

A most hétvégén megrendezésre kerülő programon Ausztria, Németország és Csehország kerti vasút klubjaiból várunk vendégmozdonyokat, előreláthatóan 8 külföldi kismozdony gördül majd körbe a Vasúttörténeti Park kerti vasút pályáján.

Ízelítőül néhány fotó a várható vendégjárművekről:

  

    

   

  

A program különlegessége, hogy a kismozdonyok mögé fel is ülhetnek a gyerekek és szüleik, és körbe utazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát.

A százéves körfűtőházban a látogatók megtekinthetnek továbbá gőzgépeket, egy osztrák-magyar koprodukcióban felállított Dachberg terepasztalt, egy amerikai rendszerű vasútmodell pályát, a Csömödéri kisvasút kézzel készített, egyedi modelljét és egy 30 m hosszú, LEGO® kockákból épített terepasztalt.

Természetesen a kerti vasút mellett a Park interaktív szolgáltatásai is kipróbálhatóak, így a látogatók utazhatnak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, a Csajka sínautóban, vagy kipróbálhatták erejüket a kézihajtányon.

A rendezvény mindkét napon 9:00-18:00 óra között látogatható Budapesten, a Tatai út végén.

 

Támogatók:

                  

 

Médiatámogatók:

                                       

 

          

 

 

Szállást biztosító partnerünk: 

 

 

Belépőjegy: