VIII. TEMOFESZT - Technikai Vasútmodell Fesztivál

Esemény dátuma: 

2016.10.07. 10:00 - 2016.10.09. 18:00

 A Magyar Vasúttörténeti Park ad ismét otthont a vasútmodellezés és hozzá szorosan kapcsolódó kiegészítők szerelmeseinek, megszállottjainak. A szervezők az idén is megpróbálják bemutatni az 5.000 m2 –es körfűtőház Keleti és Nyugati Csarnokában azt a színes palettát, amit a vasútmodellezés magába foglal az építéstől a jármű készítésen át a vezérlésig, persze követve a kor technikai fejlődését. Több, mint 30 kiállító lesz látható, különböző méretű, típusú és méretarányú terepasztalokkal.

 

Megtaláljuk itt majd a legismertebb építési nagyságokat, mint például a „Z - N – TT – H0 – 0 – 1 – IIm / LGB /” de, lesznek keskeny nyomközű terepasztalok is „ H0e – 0e „ építési nagyságban. Egy ritkaságszámba menő modul terepasztal is lesz „TTe” építési nagyságban. Az asztalok mellett, számos vitrinben mutatnak be méretarányos, egyedi készítésű modelleket.  Nem csak vasút, hanem buszok, autók, kamionok is megtekinthetők lesznek. A rendezvény ismét elmondhatja magáról, hogy nemzetközi, mivel Ausztriából, Szlovákiából, Svájcból is érkeznek kiállítók, résztvevők.

A TEMOFESZT már évek óta otthont ad más modellezési ágaknak is. Az ide évben a már ismert RC Kamion és munkagép show mellett képviselik magukat az RC Tankosok, az OFFROAD-osok, az ONROAD-osok / RC Autók versenye! Ezen felül ízelítőt kaphatunk a vitorlázó repülőkből, valamint kisebb hajómodellek bemutatásából, működéséből is!

Természetesen lesz modellbörze és interaktív bemutatók is, ahol ki lehet próbálni, össze lehet építeni egy modellt vagy terepasztalt, illetve annak egy részletét.

A 2016-os év egyik világra szóló vasúti eseménye a svájci Gotthard-bázisalagút átadása, mely a világ leghosszabb vasúti alagútja. Az átadással kapcsolatban készült egy ROADSHOW, amit a TEMOFESZTEN is bemutatnak a Svájci Nagykövetség jóvoltából.

A helyszínen, a Magyar Vasúttörténeti Parkban, további színes és érdekes programokkal és látnivalókkal várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat, és persze a családokat! Töltsék velünk ezt a hétvégét, hiszen annyi lesz a látnivaló, hogy egy nap kevés is hozzá! 

Mindenkinek jó szórakozást kíván a szervező Kollzoll Kft!

További részletes információ a kiállítókról: www.temofeszt.hu/

(A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!)

Belépőjegy: