VII. TEMOFESZT Nemzetközi Vasútmodell Fesztivál

Esemény dátuma: 

2015.10.09. 10:00 - 2015.10.11. 18:00

Közép és Kelet Európa legnagyobb vasútmodell kiállítása 5000 m2-en, közel 30 terepasztal, 130 kiállító! Szinte minden méretarányban és építési nagyságban láthatók a működő vasútmodellek.

Az idei fesztivál nemzetköziségét a külföldről érkező, nagy, terepasztal kiegészítőket gyártó cégek jelentik. Most először a Viessmann, nagy standdal és makett összeszerelő interaktív helyszínnel mutatkozik be! Itt lehet bevállalni a bátrabb, kezdő modellezőknek, hogy összeépítsenek egy kisebb épület. De, aki a terepépítés trükkjeire kíváncsi az is megtalálja a lehetőséget a terep építőanyagok kipróbálására a Vasútmodell-centrum jóvoltából.

Terepasztalok tekintetében, most nem lesz annyi nagy modulrendszer, inkább a kisebb, hagyományos terepasztalok lesznek többségben.  Természetesen ez nem azt jelenti, hogy modulrendszerű asztalok nem lesznek, csak kisebb és kevesebb látható majd belőlük. Csak megnyugtatásként lesz H0, H0e – magyar és Osztrák klubok közösen -TT, N, LGB modul. A „szoba-terepasztalok” között, építési nagyság tekintetében, már nagyobb lesz a választék: 0, H0, H0e, TT, N, Z,

 A már nagysikerű, LGB, Lego város, Playmobil vasúti témája mellett egy vájatkormányos versenyautó pálya bemutató is látható lesz.

A vasúti vitrinmodellek között igazi ritkaságok régiségek mellett más közlekedési eszközök, mint pl: buszok, autók, sőt még sci-fi makettek is láthatók lesznek.

A kiállítás egyik betételeme a tavalyi évben nagy sikert aratott, KAMION és MUNKAGÉP show! 500 m2-en – a 2014-es TEMOFESZT-en „csak” 350 m2 volt a területük! - fognak dolgozni az RC járművek! Kb. 20 m3 földet mozgatva terepet, utat építenek vagy hordják, rakodják az építőanyagokat.

Aki a virtuális vasutat kedveli, annak is érdemes eljönni, mert a SIMSIG ismét látványos bemutatót tervez!

Több helyen is lesz olyan terepasztal, amit a látogatók ki is próbálhatnak!

Az Élő Minivilág Környezetvédelmi Alapítvány IKARUS 280-as csuklósa is kint lesz a rendezvényen, benne a busz hosszával megegyező, a tudatos környezetvédelmet bemutató terepasztalával.

A Magyar Vasúttörténeti Parkban interaktív programok is várják a látogatókat, mint pl.: Kerti-vasúton utazás, hajtányozás, fordítókorongozás, mozdonyon utazás, elektromos kisautózás és a sok régi mozdony, kocsi!

A rendezvény rossz idő esetén is látogatható, mivel a terepasztalok a kőrfűtőházban lesznek felállítva! Egy igazi családi hétvégét kínálunk! Kamerát, fényképezőgépet mindenki hozzon! Érdemes!

 

Belépőjegy árak: 

A belépőjegy árak eltérnek a Vasúttörténeti Park általános áraitól, melyet a szervező cég határozott meg.

Felnőtt: 2.400.- Ft

Diák, nyugdíjas: 1.500.- Ft

Gyermek: 1.000.- Ft ( 3-6 éves korig. 3 év alatt ingyenes)

Családi jegy: 5.000.- Ft /2 felnőtt + 1-3 gyerek (14 év alatti gyerekek!/

 

A szervező cég és a TEMOFESZT hivatalos honlapja: www.temofeszt.hu

 

Belépőjegy: