V. Pályavasúti Nap és IX. "Aranycsákány" krampácsverseny

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

Esemény dátuma: 

2018.06.09. 10:00 - 18:00

Idén is megrendezésre kerül a Pályavasúti Nap!

Az elmúlt években nagy sikerrel megtartott Pályavasúti nap idei, sorrendben ötödik rendezvényét 2018. június 09-én, szombaton rendezi meg a Vasúttörténeti Park. Az induláskor kitűzött céloknak megfelelően - miszerint az évente megrendezendő szakmai napok mindegyike a pályavasút egy-egy szakterületére koncentrál -, az idei program „A forgalmi, magasépítményi és értékesítési szakterületek fejlődése a kezdetektől napjainkig” címet viseli.

 

Ez évben a MÁV Zrt. forgalmi szakszolgálata mellett a pályavasúti értékesítési és magasépítményi területek is bemutatkoznak. A forgalmi szakterület bemutatója keretén belül megismerkedhetnek a látogatók az üzemirányítás működésével is.

 

Az elhangzó ismeretterjesztő előadások bemutatják a szakterületek fejlődését, eredményeit, jelenét, fejlesztéseit. A csarnokban megrendezett kiállítások lehetőséget biztosítanak arra, hogy a jelenlévők bepillantást nyerjenek többek között egy korabeli berendezett (1960-as évek) és egy mai modern forgalmi irodába. Megtekinthetnek régi vasúti oktatófilmeket, továbbá egykori vasúti rangjelzéseket és vasutas egyenruhákat.

 

 

A pályavasúti értékesítés, szolgáltatások témakörben a látogatók az értékesítési tevékenységet ismerhetik meg interaktív bemutatókon keresztül. Az érdeklődők a beltéri standokon láthatják, hogyan, mikor és milyen szabályok mentén kerülnek meghatározásra a hálózat-hozzáférési díjak, valamint egy szabadulószobában kipróbálhatják magukat díjelszámolóként is. A vállalkozó kedvű látogatók memóriajátékot is játszhatnak, vagy totót tölthetnek ki, és a kárügyekbe nyerhetnek bepillantást. A helyes válaszokat adó játékosok jutalomban részesülnek.

 

 

A magasépítmény bemutatkozása során régi építészeti tervrajzok, vasútfejlesztési projektek kerülnek bemutatásra, a szabadtéri kiállítóhelyen pedig egy - zöldterület karbantartás során használt adapterekkel felszerelt - UNIMOG lesz megtekinthető.

 

Egy másik UNIMOG géppel pedig síncsiszolási munkát láthatnak az érdeklődők.

 

A szakmai nap keretében hagyományosan, immár 9. alkalommal kerül megrendezésre az Aranycsákány Krampácsverseny.

 

A szakmai programot, amely felett a MÁV Zrt. védnökséget vállalt és támogatja annak megszervezését, családi programként is ajánljuk.

 

A Pályavasúti nap nem titkolt célja, hogy a pályavasutat, annak szakterületeit megismertesse, közelebb vigye az az iránt érdeklődőkhöz. Emellett lehetőséget nyújt a különböző szakterületen dolgozó munkatársaknak, családtagjaiknak, vagy akár csak az érdeklődőknek arra is, hogy kellemes környezet adta keretek között, hasznosan eltöltve az időt szórakozzanak, ismerkedjenek, beszélgessenek, cseréljék ki tapasztalataikat.

 

A Pályavasúti nap rendezvényére a Vasúttörténeti Parkba történő belépés mindenki (vasutas és más érdeklődő) számára díjtalan!

 


 

Belépőjegy: