SZAKMAI FOTÓPÁLYÁZAT

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

Esemény dátuma: 

2016.09.01. 16:00 - 2016.10.16. 17:00

"CSATTOGÓ KERÉK A SÍNEKEN – VASÚTI JÁRMŰVEK, AHOGY ÉN LÁTOM!”

SZAKMAI FOTÓPÁLYÁZAT

 

2016. szeptember elsejétől CSATTOGÓ KERÉK A SÍNEKEN – VASÚTI JÁRMŰVEK, AHOGY ÉN LÁTOM!” néven szakmai fotópályázatot hirdet közös szervezésében a MÁV Zrt., MÁV-START Zrt., MÁV Nosztalgia Kft. és a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány. A nyertes fotókból kiállítást szervez a Vasúttörténeti Park október 25. és 30. között.

A Vasúttörténeti Park tavalyi „Vasúttörténeti Park, de csodás!”nyílt közönségű fotópályázat sikere után, idén három nagy vasúti céggel karöltve kínál lehetőséget a részvételre. A szervező bizottság pályázni hív minden 16. életévét betöltött vasútkedvelő és hozzáértő fotóst, aki szívesen megmutatná szakmai nézőpontját a számára különleges, érdekes vonatokról. Idei évben nem csupán a Magyar Vasúttörténeti Parkban található vasúti járművek, de a magyarországi vasúti forgalomban lévő vonatok szakmai fotója is beküldhető pályamunkaként. Mind a Parkban megtalálható műemlékek, mind a forgalomban lévő vonatok remek alanyként szolgálnak a magyar vasúti világ bemutatására. A pályázat célkitűzése, hogy olyan egyedi munkák szülessenek, melyek egyfelől a vonatok szépségét, másfelől pedig a fotós szakmai hozzáértőségét és vonatok iránti érdeklődését is kifejezik.

A fotópályázatra szeptember 1 – október 16-a közötti időszakban lehet nevezni a magyarvasuttortenetipark@gmail.com email címre elküldött, minimum 1 MB és maximum 5 MB nagyságú, JPG formátumú képpel. Egy pályázó több fotóval is pályázhat. A beérkezett képekből a Vasúttörténeti Park kiállítást szervez október 25. és 30. között. A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkák közül az első három helyezettet értékes nyereményekkel díjazza, többek között belföldi szállással, éves Park belépővel, vonatjeggyel Ausztriába és Élményvonat utazással a bécsi Adventre.

A Fotópályázat zsűrijének szakértő szakmai tagja: Turay Balázs fotográfus.

 

A Pályázati Kiírás ide kattintva érhető el.

A fotópályázat Részvételi Feltételeit és Szabályzatát ide kattintva olvashatja el.

 

A fotópályázathoz kapcsolódó Jogi Nyilatkozatot itt találja meg.

 

Belépőjegy: