Oldtimerek Hétvégéje 2015

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

Esemény dátuma: 

2015.04.10. 13:00 - 2015.04.12. 18:00

A Vasúttörténeti Park interaktív programjai közül az alábbiak üzemelnek az Oldtimerek Hétvégéjén:

péntekenkerti vasút, hajtányok, fordítókorong.

szombatom és vasárnapkerti vasút, Csajka sínautó, hajtányok, gőzmozdonyfordítókorong (10:00-18:00-ig), lóvasút (10:00-16:00-ig).

 AZ OLDTIMEREK HÉTVÉGÉJE (április 10-12.) ALATT  AZ EMELETI KIÁLLÍTÁSOK NEM LÁTOGATHATÓAK.

2015-ben az „Oldtimerek Hétvégéje” ismét a közkedvelt retro helyszínen, a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre április 10-12-ig, 100.000 nm-es rendezvényterületen. A oldtimer autó és motor szerelmeseket több mint 500 csodaszép veterán jármű várja. A kiállított járművek között lesznek 100 évesnél is idősebb veterán motorok és fakerekű autók. Idén sok újdonságot vezet be a rendezvényen a szervező: a 2-es és a 3-as bejáratok most már egyenesen a felújított Víztorony Parkba nyílnak, ahol a tavalyi év végén épült Csabai Tájházat csodálhatják meg a látogatók. Az októberi „Disznótoros Kolbászfesztivál” ízelítőjeként Csabai kolbász kóstolót osztogat a Békéscsabai Hagyományőrző Kör. Ugyanitt egy ÁVÓ-s diorámát is kialakítunk, ami egy terményelkobzást mutat be. A diorámában természetesen korabeli KGST autók is szerepelnek. Mellette az állatkarámok helyezkednek el rengeteg háziállattal. Az állatokat a gyerekek egész nap simogathatják és lovagolni is lehet. Ha már háztáji, akkor a mezőgazdasági gépek sem hiányozhatnak a programból, ezért veterán traktorok és stabil motorok pöfékelnek a Víztorony Parkban egész hétvégén. Mellette a borospince, melynek borteraszán ingyenes népi játszótér és szkíta íjász gyerekfoglalkoztató várja a gyerekeket díjmentesen! A 2-es bejárattól a középső átjáróig gasztronómia utca várja majd a házias ízek kedvelőit, ahol háztáji kolbászt, disznóságokat, sajtot, lekvárt és egyéb, boltban nem kapható kézműves termékeket vásárolhatnak. A kép park közötti kapun egész nap szabad lesz az átjárás.

A Víztorony Park és a Vasúttörténeti Park területén rengeteg ingyenesen használható gyerekprogram lesz: légvár, népi játszótér, állatsimogató sok állattal, a színpadkocsin arcfestés, gyerekfoglalkoztató, kézműves foglalkozás, az Orient csarnokban vasúti terepasztal és autós szimulátor fogadja a csemetéket. 

Természetesen a rendezvény fő látványossága, a válogatott oldtimer autók és motorok kiállítása lesz a 3.000 nm-es Orient és az 1.700 nm-es West csarnokokban. A kiállító csarnokokban a Youngtimer sportautóktól a 100 évnél öregebb veterán motorokon át a fakerekű autókig széles lesz a repertoár. Idén is megtekinthető a katonai szekció: a csarnokban USA katonai szervíz, harci felszerelések és katonai ruházatok, a Víztorony Parkban a Magyar Honvédség hadtörténeti kiállítása tekinthető meg és élő történeletmórákat tartanak. Újdonság a MH felderítő hagyományörző csapatának harcászati bemutatói, melyek között hídrobbantásokat is láthatunk.

Az Orient csarnok előtti aszfaltos részen Youngtimer kiállítást rendezünk, ahol legendás klasszikusok és sportautókat tekinthet meg a közönség. Az aszfaltozott fűutcán oldtimer buszokkal és teherautókkal találkozhatnak a látogatók. A 60 éves buszok akár belülről is megcsodálhatók. Az Orient csarnok előtti murvás parkolóban és egy új füves területen látható a „Kalandjárók Kiállítás” elnevezésű kiegészítő rendezvény, ahol hajók és lakókocsik lesznek kiállítva. Természetesen a rendezvény stílusához igazodva oldtimer lakókocsik is bemutatásra kerülnek. A főbejárathoz közel kézműves vásár és vurstli várja az érdeklődőket, ahol egész nap zenegépét tekeri majd a verklis.

A Vasúttörténeti Park interaktív programjai közül az alábbiak üzemelnek az Oldtimerek Hétvégéjén:

péntekenkerti vasút, hajtányok, fordítókorong.

szombatomkerti vasút, Csajka sínautó, hajtányok, gőzmozdony (2000 Ft/4 fő)fordítókorong, lóvasút (10:00-16:00).

vasárnapkerti vasút, Csajka sínautó, hajtányok, gőzmozdony (2000 Ft/4 fő), fordítókorong, lóvasút (10:00-16:00). 

Ezen kívül az "A" fordítókorongon: gőzmozdony kiállítás.

Újdonság a Víztorony Park területén az Oldtimer  Találkozó, a rendezvény mindhárom napján. A találkozón OT rendszámmal, vagyis múzeális minősítéssel rendelkező oldtimer autóval, vagy 1950 előtti motorral érkező látogatók vehetnek részt. A járművek beléptetése a 2-es és a 3-as bejáratoknál lesz. Ugyanitt szombaton „KGST találkozó”, vasárnap „Tuningautó Találkozó és Kiállítás” tekinthető meg. Bár ez utóbbi stílusidegen a nosztalgia világától, mégis úgy éreztük, hogy a fiatal tuningautó szerelmeseknek is részvételi lehetőséget biztosítunk egy elkülönített részen. Had érintse meg őket is a nosztalgia járművek varázsa! 

A személyautóval és busszal érkező csoportok részére P3, P4, P5, P6 parkoló állnak rendelkezésre, ahol díjmentes a parkolás a rendezvény látogatóinak. A P1 parkolóba csak a HOMEticket elővételes jeggyelrendelkezők parkolhatnak, mivel ezekkel a jegyekkel csak az 1-es jegypénztárnál lehet belépni. A rendezvény honlapján a Magyar Vasúttörténeti Park BKV-val való megközelítésének lehetőségei fel vannak sorolva. A rendezvény területén ingyenes a WC használat és az egészségügyi ellátás is. Felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvény területe nincs akadálymentesítve, illetve a teljes területen -beleértve a parkolókat is- bármiféle szórólap terjesztése TILOS!

Belépőjegy árak:

Felnőtt jegy: 2.999 Ft,

Gyermek jegy (3-14 éves korig) és Nyugdíjas jegy: 1.999 Ft ,

Családi jegy: 8.999 Ft (2 felnőtt és 2 gyermek).  

(A nyugdíjas jegy vásárlási jogosultsághoz a nyugdíjas igazolvány felmutatása szükséges! 3 éves kor alatt a belépés ingyenes.)

A jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatóak meg, nyitva tartási időben az alábbi módokon: készpénz, SZÉP Kártya, bankkártya, Erzsébet Utalvány és Sodexo Utalvány.

A jegyeket elővételben az ismert országos  jegyirodákban, vagy interneten a www.ticketportal.hu oldalon lehet megvásárolni. Az online vásárolt HOMETICKET-eket csak az 1-es bejáratnál lévő lakókocsiban lehet belépőjegyre váltani!

A belépőjegy egyben nyereményszelvény is, mellyel a Karos SPA Hotelben nyerhet wellness hétvégét az a látogató, aki a belépő hátoldalán megadja e-mail címét és bedobja a Kalandjárók Kiállításon lévő gyűjtődobozba. A City Tour Hop-On Hop-Off  budapesti városnéző buszaira szóló 20 EURO áru, év végéig érvényes jegyeit az Oldtimerek Hétvégéje látogatói csupán 1.000 Ft-ért megvásárolhatják az emeletes angol buszban.

 

Kérem, hogy a rendezvény hírét küldje tovább veteránjármű rajongó barátainak, ismerőseinek, rokonainak és üzleti partnereinek. 

Jó szórakozást kíván a rendezvényhez a szervező: Kiss Tamás ügyvezető (Oldtimer Show Kft.)

További részletes információ: www.oldtimershow.hu

Kontakt e-mail: info@oldtimershow.hu

 

Belépőjegy: