I. Nagycsaládos Fesztivál

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

Esemény dátuma: 

2014.09.14. 10:00 - 18:00

 

A PROGRAMOK RÉSZLETES ISMERTETÉSE 

PROGRAMOK AZ ORIENT CSARNOKBAN

SZÍNPAD

Rövid köszöntőt követően a színpadi produkciókra kerül sor. 

Fellépnek a Fővárosi Operettszínház fiatal művészei, a Málna Zenekar gyermekeknek összeállított zenei produkciójával, a Babszem Társulat interaktív műsorával, illetve mesejáték előadásával. A rendezvényen lehetőséget kapnak az Agrár-szakképző Iskolák Hálózatának (ASZIH) tanulói és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete tagságának tehetséges képviselői a fellépésre. Értékes bemutatókra, fellépésekre, zenei produkciókra számíthatunk.

A CSARNOK SZABAD TERÜLETÉN

Kézművesek

A Csarnok területén Egyesületünk régióiból érkező önkéntesek vezetésével kézműves foglalkozások várják a résztvevőket. Néhány ízelítő a kínálatból: virágkötészet, nemezelés, fonal karkötők, réz domborítás stb.

Partner cégeink bemutatkozása

Civil szervezet lévén több partner céggel állunk szinte napi kapcsolatban, akik kiállítóként lehetőséget kapnak a megjelenésre.

Kiállítóink lesznek: Vodafone Zrt.

         Schiedel Kéménygyár Kft.

         Tondach

         MÁV Nosztalgia

         OPEL

         Harmat Kiadó

         Vitaplus Kft.

 

Kulturális partnereink bemutatkozása

Egyesületünk rendszeres kedvezményes áru jegyfelajánlásokat kap kulturális partnereitől. Fesztiválunkon lehetőséget kap a megjelenésre a Magyar Állami Operaház, Erkel Színház, Fővárosi Operettszínház és a Szépművészeti Múzeum.

Több partnerünk várja az érdeklődőket kézműves foglalkozással, egyéb játékkal, meglepetéssel.

 

Nagycsaládos családi gazdaságok bemutatkozása

Fontosnak tartjuk, hogy minél szélesebb körben megismerjék és megkedveljék a tagság körében családi gazdálkodást folytató családok termékeit. Ennek érdekében teret adunk termékportfóliójuk bemutatásának kiállítás, kóstoltatás és árusítás keretében.

Az ország több területéről érkeznek még kiváló minőségű hazai termékeket előállító magyar gazdák - kóstoltatás és árusítás keretében -, akik a „Vidék Mustra - Termelői piac a főváros szívében” elnevezésű rendezvény állandó résztvevői.

Szakiskolák bemutatkozása:

Egyesületünk az Agrár-szakképző Iskolák Hálózatának vezetését ellátó NAKVI-val szoros együttműködésben szervezi az eseményt, így a versenyképes tudást adó agrár-szakképzési rendszerben tanuló diákok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, mind kiállítóként, mind színpadi fellépőként, ezzel is segítve a nagycsaládok tizenéves korosztályát a pályaválasztásban. A versenyképes tudást adó, szakmailag magas színvonalú és hatékony agrár-szakképzési rendszerben tanulók országszerte korszerű ismeretekre tesznek szert a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a környezetvédelem és a vízgazdálkodás terén. Jelen rendezvényen az agrár-szakképzési rendszer kézműves és élelmiszeripari ágazati tanulói mutatkoznak be (pl. péksütemény kínálása, pogácsa sütése, kóstoltatása, lovas szerszámok bemutatása, (mező)Gazdálkodj Okosan! társasjáték, dísz asztalterítés, édességek, gyümölcsök, húsok flambírozása, tésztafeldolgozás bemutatása, szakszerű elsősegélynyújtás – imitált baleseti helyszínen, virágkötészet, makettek stb.).

Családi fotókuckó

Hivatalos fotográfust bízunk meg családi fotók készítésével, aki profi felvételeket készít a vállalkozó szellemű családokról. A felvételeket a családok a rendezvényt követően interneten kapják meg.

 

Közmédia arca fotózás

Az MTVA Arculati kampánya is képviselteti magát a rendezvényen. A vállalkozó kedvű felnőttek és gyerekek portréfotójukkal a rendezvényt követő hetekben megjelenhetnek a Magyar Televízió képernyőjén.

NOE TOTÓ

Egyesületünk külön standon jelenik meg. A vállalkozó szelleműek kitölthetik a NOE történetéből, életéből, eseményeiből összeállított kérdéseket tartalmazó kérdőívet. A 13+1 feladványt tartalmazó kvíz hibátlan megfejtői jutalomban részesülnek.

 

SZABADTÉRI PROGRAMOK

Meseposta

A Meseposta egy különleges, varázslatos játszóház mini felvevő pultokkal, bélyegfallal, jelmezekkel, szerencsekerékkel. Itt minden megtapintható, kipróbálható: a bélyegzés, az árusítás, vásárlás, űrlap kitöltés, levélfeladás… A Meseposta kreatív foglalkozásokat is kínál a gyerekeknek: kirakó (puzzle), kérdezz-felelek, színező stb.

A Meseposta háttereként egy öreg postakocsi szolgál.

Szakiskolák bemutatkozása

A beltéri programokat kiegészítendő, az agrár-szakképzési rendszer következő kézműves és mezőgazdasági ágazati tanulói mutatkoznak be szabadtéri bemutatóikkal: virágkötészet és cserepes dísznövények árusítása, madáretető készítésének bemutatása, Ford-T modell, valamint csikósok bemutatója, pékáru, vegyes apró sütemény, kürtőskalács sütése, árusítása.

Gépbemutató

A mezőgazdaság számára magas minőségi színvonalat képviselő erő, illetve munkagépeket közelebbről is megismerhetik az érdeklődők, ezzel is reklámozva a mezőgazdasági gépészeti képzéseket.

Hagyományos játszótér

A Park területén található játszótér kínálatát bővítjük hagyományos játékokkal: körhinta, hordólovagló, horgászat, gólyaláb, óriás jenga, marokkó, dominó és malom, karika dobáló, almafa-mászó, kecskéző, katicás diólövő, lengőteke stb.

EDUKID

Az első gyermekbarát hallásszűrő központ Magyarországon. Kiállító sátrukban jelnyelvi bemutatóval, tanácsadással, hallást segítő eszközök bemutatójával várják az érdeklődőket.

Nemzeti műszaki muzeális értékek

A Magyar Vasúttörténeti Park Közép-Európa legnagyobb interaktív vasúti emlékparkja, 70.000 négyzetméteren helyezkedik el. A Parkban több mint 100 vasúti jármű látható, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi- és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legszebbek, a legértékesebbek összegyűjtve. A járműállomány az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villamos mozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését.

A járművek jelentős része ma is üzemképes, a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. 

-        hajtányozás, (700 Ft/hajtány

-        Csajka sínautó  (400 Ft/fő)

-        kerti kisvonat (egyszerre kb. 13 fő fér rá, 5 szerelvényük van) (600 Ft/fő)

-        diesel mozdony (1.200 Ft/mozdony)

-        terepasztalok (300 Ft/játék)

-        fordítókorong (ingyenes)

Az interaktív játékokra a jegyeket a családok a pénztárban, illetve a büfében tudnak vásárolni.

Érd NB I. Női kézilabda csapat

Az érdi NB I női kézilabdacsapat 6-8 játékosa vezetőedzőjük irányításával egy közös játékra invitálja a fesztivál vendégeit, főként a gyerekeket! Segítségükre lesz ebben a mobil kapu, a kézilabdá(k) és a profi szaktudás…

Lufi hajtogatás

A családok számára rendezett események örökzöld színfoltja a lufizás. Több ponton lehet találkozni a gyermekek kedvenceivel, a lufi hajtogatókkal.

Interaktív gólyalábas bohócműsor
A profi zsonglőr és bohóc produkció magassága 2,8 és 4,3 méter között változik, rendkívül látványosak és figyelemfelkeltők. Szórakoztatnak és játszanak a gyerekekkel. A gólyaláb különlegessége vonzza a nézők tekintetét, az előadás felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt maradandó élményt nyújt.

 

Dörmögő Dömötör, Garfield és SIHU

A nagyméretű színes figurák a Park területén sétálnak, gondoskodnak a jókedvről és fotózási lehetőséget kínálnak a családoknak.

Véradás

Hagyományainkhoz híven lehetőség lesz véradásra. Az érdeklődők Kandó Kálmán házban jelentkezhetnek 10 órától.

Étkezés

Étkezés tarisznyából vagy a helyszínen található büfék kínálatából.

 

Belépőjegy: