Élet Úton KRESZ-Park átadás

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

Esemény dátuma: 

2014.05.31. 11:00 - 18:00

JÁTÉKOS KRESZ PARKKAL BŐVÜL A VASÚTTÖRTÉNETI PARK!

 

Május 31-től megnyit a gyermekeknek kitalált közlekedési játszótér, az ÉLET ÚTON KRESZ-Park a Vasúttörténeti Parkban.

Az elmúlt évek közös erőfeszítései nyomán számos programmal, tevékenységgel gazdagodott a hazai közlekedésre felkészítés. Az Élet Úton program immár három éve támogatja ezt a fontos területet, szervezi a gyermekprogramokat, részt vesz a gépjárművezetők felkészítésében, segíti a szülőket, családokat, s foglalkozik az idősödő közlekedők biztonságával.

A program új fontos állomásához érkezett, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., a GRSP Magyarország Egyesület és a Vasúttörténeti Park együttműködésével Élet Úton KRESZ-Park nyílik. A Vasúttörténeti Parkba látogató gyermekek és szüleik a pályán gyakorolhatják a biztonságos közlekedést és megtekinthetik a vasúti kocsiban kialakított láthatósági bemutatót.

A KRESZ-Park hivatalos megnyitója 2014. május 31-én lesz, amit az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottsággal közösen szervezünk.

Program:

11:00 -11:30 –              Élet Úton KRESZ-Park megnyitó ünnepség

A megnyitó ünnepségen részt vesz a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a GRSP Magyarország – Partnerség a Közlekedésbiztonságért – Egyesület, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. és a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány képviselője.

11:30 – 12:00 –            „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel”, az ORFK-OBB rajzpályázatának díjátadó ünnepsége

Számos játékos, közeledésbiztonsági feladat és aktivitás is várja a kisebbeket, így például:

  • Traffic Games – autós tudásalapú vetélkedő,
  • Láthatósági program a vasúti kocsiban,
  • Bringapárbaj – két rögzített kerékpáron versenyzés,
  • szabályismereti tesztek.

Ugyanezen a napon kerül megrendezésre a Jótékonysági Gombóc-piknik is, amely még további programkínálattal színesíti a napot (erről bővebb információt  ide kattintva olvashat).

A Vasúttörténeti Parkban a GRSP Magyarország Egyesület kezdeményezésére, a Közlekedéstudományi Intézet együttműködésével kialakításra került ÉLET ÚTON KRESZ-park a gyermekek méreteihez igazodva kialakított közlekedési játszótér, ahol a 12 év alatti gyermekek biztonságos keretek között gyakorolhatják a szabályos kerékpározást. Rendkívül fontos ugyanis, hogy az elméletben elsajátított ismereteket először egyszerű szituációkban, majd összetettebb közlekedési folyamatban tudják megélni és gyakorolni a gyermekek, mindezt ellenőrzött körülmények között, még mielőtt a forgalomba kerülnek. A feladatunk nem az, hogy mindenáron távol tartsuk őket a közlekedésben felmerülő veszélyektől, hanem hogy olyan gyermekeket neveljünk, akik képesek kivédeni ezeket a veszélyes helyzeteket, helytállni a nehéz szituációkban is, amelyekkel az utakon találkozhatnak.

Május 31-e után, hétvégenként a Vasúttörténeti Parkba látogató gyerekek saját kerékpárral (max. 20” méretig), rollerrel, vagy kismotorral szüleik segítségével gyakorolhatják majd a biztonságos közlekedést. 

Fontos információ: A Vasúttörténeti Parkba behozott járművek csak a kijelölt KRESZ-Park területén használhatóak! Kérjük a Szülőket, hogy a használatot követően a járműveket a parkolóban található kerékpártárolóban, vagy az autóban helyezzék el. A Vasúttörténeti Park a behozott, saját járművekért nem vállal felelősséget. Megértésüket előre is köszönjük!

Bízunk benne, hogy az ÉLET ÚTON KRESZ-Park eléri célját és általa a gyermekek játékosan elsajátíthatják a biztonságos közlekedést.

Partnereink:

                                    

Belépőjegy: