szombat, június 9, 2018

Egész nap
 
 
01 előtt
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
V. Pályavasúti Nap és IX. "Aranycsákány" krampácsverseny

V. Pályavasúti Nap és IX. "Aranycsákány" krampácsverseny

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

Esemény dátuma: 

2018.06.09. 10:00 - 18:00

Idén is megrendezésre kerül a Pályavasúti Nap!

Az elmúlt években nagy sikerrel megtartott Pályavasúti nap idei, sorrendben ötödik rendezvényét 2018. június 09-én, szombaton rendezi meg a Vasúttörténeti Park. Az induláskor kitűzött céloknak megfelelően - miszerint az évente megrendezendő szakmai napok mindegyike a pályavasút egy-egy szakterületére koncentrál -, az idei program „A forgalmi, magasépítményi és értékesítési szakterületek fejlődése a kezdetektől napjainkig” címet viseli.

 

Ez évben a MÁV Zrt. forgalmi szakszolgálata mellett a pályavasúti értékesítési és magasépítményi területek is bemutatkoznak. A forgalmi szakterület bemutatója keretén belül megismerkedhetnek a látogatók az üzemirányítás működésével is.

 

Az elhangzó ismeretterjesztő előadások bemutatják a szakterületek fejlődését, eredményeit, jelenét, fejlesztéseit. A csarnokban megrendezett kiállítások lehetőséget biztosítanak arra, hogy a jelenlévők bepillantást nyerjenek többek között egy korabeli berendezett (1960-as évek) és egy mai modern forgalmi irodába. Megtekinthetnek régi vasúti oktatófilmeket, továbbá egykori vasúti rangjelzéseket és vasutas egyenruhákat.

 

 

A pályavasúti értékesítés, szolgáltatások témakörben a látogatók az értékesítési tevékenységet ismerhetik meg interaktív bemutatókon keresztül. Az érdeklődők a beltéri standokon láthatják, hogyan, mikor és milyen szabályok mentén kerülnek meghatározásra a hálózat-hozzáférési díjak, valamint egy szabadulószobában kipróbálhatják magukat díjelszámolóként is. A vállalkozó kedvű látogatók memóriajátékot is játszhatnak, vagy totót tölthetnek ki, és a kárügyekbe nyerhetnek bepillantást. A helyes válaszokat adó játékosok jutalomban részesülnek.

 

 

A magasépítmény bemutatkozása során régi építészeti tervrajzok, vasútfejlesztési projektek kerülnek bemutatásra, a szabadtéri kiállítóhelyen pedig egy - zöldterület karbantartás során használt adapterekkel felszerelt - UNIMOG lesz megtekinthető.

 

Egy másik UNIMOG géppel pedig síncsiszolási munkát láthatnak az érdeklődők.

 

A szakmai nap keretében hagyományosan, immár 9. alkalommal kerül megrendezésre az Aranycsákány Krampácsverseny.

 

A szakmai programot, amely felett a MÁV Zrt. védnökséget vállalt és támogatja annak megszervezését, családi programként is ajánljuk.

 

A Pályavasúti nap nem titkolt célja, hogy a pályavasutat, annak szakterületeit megismertesse, közelebb vigye az az iránt érdeklődőkhöz. Emellett lehetőséget nyújt a különböző szakterületen dolgozó munkatársaknak, családtagjaiknak, vagy akár csak az érdeklődőknek arra is, hogy kellemes környezet adta keretek között, hasznosan eltöltve az időt szórakozzanak, ismerkedjenek, beszélgessenek, cseréljék ki tapasztalataikat.

 

A Pályavasúti nap rendezvényére a Vasúttörténeti Parkba történő belépés mindenki (vasutas és más érdeklődő) számára díjtalan!

 


 

Belépőjegy: 

2018.06.09. 10:00 - 18:00